Overweegt u ons te steunen? Dat is fijn!

Hieronder de eerste reacties op onze plannen, voor dat steuntje in de rug. 

 

Christie, 45 jaar. Werkzaam als onderwijzeres.

Ik ben mantelzorger en doe wat ik kan om voor mijn moeder en een aantal andere ouderen het leven wat beter te maken. De tijd die zij nog hebben na een leven hard werken moet zo goed mogelijk ingevuld worden, daarom probeer ik samen met het verplegend personeel de dagbesteding beter vorm te geven. Het zou mij wat waard zijn indien sommige aspecten van de dagbesteding wat makkelijker vorm gegeven konden worden. Ik heb naast mijn moeder namelijk ook nog zelf een gezin en draai een normale werkweek!

 

Willem, 73 jaar. Voormalig bouwvakker.

Ik woon in een senioren flat maar ik kom veel te weinig in contact met mensen. De mensen hier kaarten veel en doen spelletjes maar om heel eerlijk te zijn heb ik daar weinig mee. Ook kijk ik zelfs overdag veel televisie, ik zit op de bank. Nu begrijp ik dat er wellicht hier in het senioren portiek binnenkort een soldeer cursus is, iets met een crea-kar?  En dan een cursus met een gemengde groep senioren, niet alleen dat kaartclubje hier. Wist je dat ik daar vroeger erg goed in was? Dat lijkt me nou erg leuk, misschien dat ik anderen wat kan leren. Waar kan ik me inschrijven?

 

Esther, 31 jaar. Verpleegkundige Ouderenzorg organisatie

De crea-units zijn ideaal. Onze ouderen kunnen straks in hun eigen omgeving creatief aan de slag. Het is daarbij zeer prettig dat de stichting Ambulante Dagbesteding de organisatie rondom de dagbesteding helpt begeleiden. Kijk ik ben hier toch en kan prima een aantal ouderen verzamelen. Als de dagbesteding gaande is kan ik me focussen op een aantal ouderen die net wat meer zorg nodig hebben!  Verrassend trouwens hoe creatief onze bewoners nog zijn !

 

Peter, 49 jaar. 9 jaar dakloos en verslaafd aan alcohol

Ik werk hard om mijn verslaving onder controle te krijgen. Buiten de instelling lukt me dat echter nog slecht. Het grootste probleem is dat ik niks om handen heb. Nu ben ik niet zo creatief, maar wil wel eens kijken of ik iets kan met hout. Denk je echt dat ik een vogelhuisje kan maken? Dat wil ik wel. Het liefst doe ik dat in de buitenlucht, begrijp ik nou goed dat dat ook kan ?