Wat zou u willen doen als u op de bank beland?

Laat de participatiemaatschappij geen wishful thinking worden ! 

 

De stichting ambulante dagbesteding heeft als onderdeel van haar (landelijke) fondsenwerf activiteiten op 10 maart een regionale crowdfundactie gelanceerd. De crowdfund actie via www.voorjebuurt.nl/creatiekar zal zich richten op het werven van fondsen voor de productie en het testen van 1 prototype creatiekar in de Utrechtse Dichterswijk

 

In samenwerking met Sociaal Makelaar Doenja Dienstverlening zal deze unit ter beschikking gesteld worden aan de Dichterswijk bewoners waarbij na een testperiode (zowel technisch als m.b.t. de dagbestedingsorganisatie er om heen) nader wordt bepaald op welke wijze de unit de wijk het beste ten goede komt.  Ook Vecht en IJssel, de buurteams van Incluzio en Victas zijn betrokken bij de testfase!

 

In de Dichterswijk en in de Rivierenwijk worden zowel bewoners als bedrijfsleven in maart 2016 gevraagd bij te dragen  aan een succesvolle test. Ook buiten de Dichterswijk probeert de stichting mensen te bewegen mee te doen en te doneren.  We trachten actief PR te genereren en gebruiken social media.

 

Wij hopen dat deze actie zorgt voor een landelijke opstap! Doe allemaal hier mee!

 

Inmiddels is bekend geworden dat de crowdfund actie succesvol was. Er is 6.500,- opgehaald, we zijn enorm trots! Bedankt allemaal! 

 


De Stichting Ambulante Dagbesteding meldt met trots de eerste 'Silver' sponsor van de crowdfundactie voor de realisatie van de Dichterswijk Creatie Kar. Eigenaar Robbert Herben van café restaurant De Branding: "Dit is een goed initiatief, goed doordacht opgezet en vernieuwend. Dit proberen wij zelf ook continue. Wij zullen ook in de Branding nader bezien op welke wijze wij in de loop van 2016 nog kunnen bijdragen, betrokken kunnen blijven. Voor nu wil ik alle mensen vooral oproepen mee te doen. Ga naar www.voorjebuurt.nl/creatiekar en doe mee! Hieronder enkele foto's van onze actie op de stadhuisbrug in Utrecht. Aan de ene kant de wat meer kwetsbare mensen, iets minder actieve mensen. Aan de andere kant de actievere, hulpvaardige mensen. De boodschap was afgelopen zaterdag dat we die twee groepen iets dichter bij elkaar willen brengen. Helemaal onderaan ook een video gemaakt op 19 maart stadhuisbrug IUtrecht, we hebben ter plekke vele flyers uitgedeeld en mensen gesproken ! 

 In het paasweekeinde van 2016 worden circa 2000 flyers in de Dichterwijk rondgedeeld. Uiteraard zien wij graag dat vele mensen naar de actiewebsite komen!